Gotic - Rafael Escoté


Funky (“Gotic II - The 1978 unreleased LP”)

RAFAEL ESCOTÉ - BAIX ELÈCTRIC

Gòtic: Aventures i il·lusions
Stacks Image 1185
Anys 1970...1978…

Pregunta: Què fa un noi de 17 anys, que treballa de 09:00h a 17:00h venent gelats, congelats, ultra-congelats, iogurts i formatges per a una multi-nacional, quan acaba la jornada laboral?

Resposta: Apretar a córrer!! Agafar l'autobús, travessar tota la ciutat i trobar-se amb uns amics tant "il·lusos" com ell per mirar de tocar alguns instruments i passar el que quedi del dia fent soroll de la millor manera possible.

Si resulta que coincideix, com és el cas, amb uns companys que admiren i respecten la música, la llavor d'un "conjunt" aviat comença a donar fruits.

La trobada, ja des de l'escola, amb en Jordi Martí i en Jordi Vilaprinyó va ser en el meu cas, la forma de descobrir que la música era molt i molt més que les cançons d'estiu de 1970. Era una manera de reproduir, amb millor o pitjor fortuna, les músiques que més ens agradaven del panorama musical d'aquells anys... Emerson, Lake & Palmer, Yes, La Premiata Formeria Marconi...

Després de copiar-los "descaradament" durant una llarga temprada, vam començar a crear temes propis, i poc després, amb en Jep Nuix a la flauta, el grup ja produïa música realment original.

Rafa Escoté
(baix elèctric)

Rafa: Mini biografia
Stacks Image 1188
Comença a interessar-se en la música als 16 anys, formant diversos grups amb companys d’estudis.
L’any 1975 forma el grup Gòtic, integrat en l’ambient del que es deia aleshores música laietana. Amb aquesta formació enregistra, l’any 1978, un L.P. produït per Movieplay, amb el títol “Escenes”.
Al mateix temps comença a fer feines d’acompanyament de alguns artistes de la cançó, com ara en Joan Isaac, Joan Baptista Humet, el grup Coses, etc...
Entra a formar part del quadre de professors de l’Escola de Música de Vallvidrera, com a professor de baix eléctric.
Forma amb en Lluís Vidal, Angel Pereira i Antonio Peral, el grup de jazz “Catalonia”, publicant l’any 1981 un L.P. “Catalonia”
També participa en la orquestra Factoria Musical durant els anys 81-82 enregistrant un L.P.
Entre els anys 1980 i 1985 treballa com a músic de sessió en els estudis de gravació de Barcelona i Madrid. Durant aquesta època és professor de baix elèctric i teoria musical a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona.
Participa en diverses formacions de l’època com ara la Tribu de Santi Arisa, Max Sunyer trio, Santi Picó Grup etc...
L’any 1982 forma el grup “Pegasus” amb Josep Mas –Kitflus–, Max Sunyer i Santi Arisa.
Pioner en l’aplicació de la tecnologia informàtica al procés creatiu musical, l’any 1983 l’aplica, amb “Pegasus”, en l’enregistrament del segon L.P. del grup.
Organitzador i ponent del Primer Seminari de Música Electrònica a l’Aula de Música de Barcelona.
Membre fundador i professor del Centre d’Informàtica Musical de l’Aula de Música (CIMA).
L’any 1989 enregistra sota el seu nom, el disc “Aldebaran” amb la col.laboració de Santi Arisa, Lluis Vidal, Manel Camp, Josep Mas “Kitflus”, Ernest Martínez i Alfons Vàzquez. El disc és premiat per Radio 4 com a millor disc català de l’any, en la modalitat d’interpretació.
Durant l’any 1990 col·labora amb Apple Computers com a assessor musical.
L’any 1991, i per encàrrec de l’escola Taller de Músics de Barcelona, confecciona el programa d’estudis de Noves Tecnologies i Música. També durant el 1991 treballa com a assessor tècnic per a diverses empreses d’importació d’equips i software musical.

www.rafaelescote.com